Kokius patiekalus gali pasigaminti vegetarai?

Kadangi šiais laikais maisto pasirinkimas yra gana didelis, todėl kiekvienas gali pasirinkti tokias kategorijas, kurias nori ir patiems skanu valgyti. Vis didesnė žmonių grupė atsisako mėsos ir kitų panašių produktų. Tačiau joje yra gana nemažai naudingų medžiagų, kurios reikalingos organizmui. Jų atsisakius, reikia rinktis kitus produktus, kurie turėtų būti naudingi. Vienas iš produktų, kurį gali valgyti vegetarai yra varškė. Joje yra daug naudingų medžiagų, todėl ją reikėtų rinktis kaip įmanoma dažniau. Tad, kokie patiekalai gali būti gaminami iš šio produkto, norime daugiau papasakoti šiame straipsnyje.

Blynai

Tikriausiai galima atrasti ne vieną skirtingą blynų receptą. Jie gali būti mieliniai, kepami su kefyru ir panašiai. Tačiau vienas iš sudėtingesnių blynų pasirinkimų yra lietiniai blynai. Daugelis jų atsisako, nes iškepti juos tinkamai yra pakankamai sudėtinga. Paprastai klaidos kartojasi pas visus ir jos yra tokios:

  • Padaroma per tiršta masė, todėl jos negalima tinkamai paskirstyti po keptuvę, tad ir lietinio forma nesigauna tinkama.
  • Pilama per daug tešlos, kas patį blyną padaro gana storu. O į storą blyną įdėjus įdarą, jį sunku susukti arba to įdaro telpa ne tiek daug, kiek norėtųsi.
  • Jeigu iš karto į lietinių blynus nedėsite įdaro ir jų neformuosite, tuomet reikėtų juos uždengti, kad per daug nedžiūtų, nes vėliau bus sunku juos susukti.

Kaip ir minėjome į lietinius blynus galima dėti varškės įdarą. Būtent toks patiekalas puikiai tinka vegetarams.

Varškės patiekalai, kuriuos galima kepti orkaitėje

Tie, kas mėgsta valgyti sveikiau, tikriausiai dažniau renkasi maistą kepti orkaitėje, nei ant keptuvės. Nes taip automatiškai reikia žymiai mažiau aliejaus, o jis, kaip žinia, tikrai nėra pats geriausias pasirinkimas. O vegetarai būtent didelį dėmesį kreipia į sveiką maistą. Kalbant apie varškės patiekalus, jeigu norite jų keptų, yra du pagrindiniai pasirinkimai, tai yra varškės apkepas ir kepti varškėčiai. Šių abiejų receptas yra ganėtinai panašus, tik apkepui patartina geriau išplakti kiaušinį, nes taip masė bus pakankamai puri, o tai duos lengvumą, kai jis bus ištrauktas iš orkaitės. Prie šių patiekalų irgi galima naudoti įvairius užpilus, jie gali būti saldūs ir sūrūs, tad kiekvienas gali rinktis pagal savo skonį.

Kiti patiekalai iš varškės

Dar vienas patiekalas, kuris gali tikti vegetarams yra virti varškėčiai. Jų pagaminimo laikas yra kiek trumpesnis, nei kad keptų varškėčių, tad toks pasirinkimas gali būti tinkamas tada kai turite mažiau laiko. Pagaminti tešlai nereikia daug ingredientų, pakanka vos kelių, tai yra varškė, miltai, kiaušinis, druska, o pasigardinti juos galima su grietine.