Reikalingiausi kaljano priedai Vilniuje

 Kas neturi daug patirties su kaljanas, gali galvoti, kad jį užtenka įsigyti arba išsinuomoti ir daugiau papildomo nieko nereikės, išskyrus keisti tabaką. Tačiau norint, kad jis visada būtų prižiūrėtas, gamintų gerą dūmą ir panašiai jam reikia papildomų priedų. Ir jie turi būti tiek rūkymo procesu, tiek priežiūroje, kai norime jį išplauti. Tad šiame straipsnyje norime papasakoti daugiau apie kaljanas ir kokie priedai jiems yra reikalingi.

Pasiruošimo ir rūkymo metu

Nors dažniausiai rūkymo momentą įsivaizduojame tik dūmų įtraukimą, tačiau iki to reikia padaryti nemažai darbų, tad ir papildomi priedai gali praversti kuo puikiausiai. Tad visame kaljano rūkymo ir pasiruošimo etape gali padėti šie daiktai:

  • Žnyplės. Nors kai kam gali atrodyti nereikalingas daiktas, tačiau jį turėti yra naudinga. Jomis labai patogu laikyti angliuką, kai norime jį uždegti. Tad nereikia ieškoti kažko panašaus arba laikyti rankoje, nes tai yra gana pavojinga.
  • Tikriausiai kiekvienas individualiai galėtų pasakyti, koks kandiklis yra patogiausias, vieniems patinka storesni, kitiems plonesni, tad tikrai yra galimybė rinktis. Tad kandiklis gali būti puikus priedas ir kiekvienas rūkantysis jį gali turėti atskirai.
  • Kolbą irgi galima laikyti kaip priedą, nors ji turi būti visada. Tačiau kai kam patinka keisti kaljano stilių, spalvas, o būtent kolbos gali sudaryti kitokį stilių, tad jų namuose gali būti ne viena.

Valymo priemonės

Kad kaljanas veiktų tinkamai, ne paslaptis, kad jam reikalinga nuolatinė priežiūra. Geriausias variantas būtų tada, jeigu jis būtų valomas kiekvieną kartą po rūkymo. Kartas nuo karto gali pakakti jį perplauti tiesiog tekančiu vandeniu, bet kitais atvejais yra reikalingos specialios priemonės ir įrankiai, kad kaljanas būtų išvalytas kruopščiai. Todėl reikėtų pasirūpinti įvairiais šepetėliais, specialiomis valymo priemonėmis ir kitais reikalingais daiktais. Geriausias variantas, jeigu šepetėlio dydį pritaikysite specialiai jūsų turimam kaljanaui, kad patogiai galėtų išvalyti kiekvieną kampelį.

Kur geriausia įsigyti kaljano papildomas priemones?

Jeigu norite kokybiškų priemonių, tuomet geriausia jų ieškoti specializuotose parduotuvėse. Taip galėsite atrasti patį geriausią kokybės ir kainos santykį, o tokios priemonės tarnaus pakankamai ilgai. Jeigu yra renkamiesi kaljanai Vilniuje, tai prie to paties įsigykite kitus papildomus priedus, kurie bus reikalingi. Nes net ir naujus kaljanus reikia pradėti prižiūrėti nuo pat pirmos dienos, nes tik tada galėsite išlaikyti jų didžiausią kokybę.